Mede mogelijk gemaakt door DE GLITTERFABRIEK

Johnny Glitter

Zanger    Dj    Schrijver

Waarom Ambassadeur zijn van de Nationale Beweeg Dag een Gouden Kans is

Als ambassadeur van de Nationale Beweeg Dag, voel ik me bevoorrecht en gepassioneerd om deel uit te maken van een beweging die het leven van onze jeugd op een positieve manier beïnvloedt. Deze dag, die zich richt op het verhogen van het aantal beweegmomenten van onze jeugd en het helpen van kinderen met overgewicht, heeft al bewezen een krachtige impact te hebben. In mei 2023 zagen we bijna 200 kinderen actief deelnemen in onze live-evenementen, terwijl meer dan 20.000 kinderen deelnamen aan de livestreams op meer dan 300 locaties van BLOS kinderdagverblijven. Dit was een keerpunt, en ik ben vastbesloten om deze beweging nog verder te brengen.

Bewegen – dat is het sleutelwoord hier. Als ambassadeur ben ik getuige geweest van de kracht van beweging in het leven van kinderen. Het gaat niet alleen om lichaamsbeweging, maar ook om het stimuleren van zelfvertrouwen, het opbouwen van sociale vaardigheden en het bevorderen van een gezonde levensstijl die een leven lang meegaat.

Waarom is het zo geweldig om ambassadeur te zijn van de Nationale Beweeg Dag!

Inspireren van de Jeugd
Als ambassadeurs hebben we de kans om de jeugd te inspireren. We laten zien dat beweging leuk, spannend en de moeite waard kan zijn. Door ons enthousiasme en betrokkenheid moedigen we kinderen aan om actiever te worden en nieuwe activiteiten uit te proberen.

Positieve Gezondheidseffecten
Beweging heeft talloze gezondheidseffecten. Het vermindert het risico op overgewicht en obesitas, verbetert de cardiovasculaire gezondheid, versterkt de spieren en botten, en helpt bij het verminderen van stress en angst. We werken aan een gezondere toekomst voor onze jeugd.

Gemeenschapsopbouw
De Nationale Beweeg Dag brengt gemeenschappen samen. Het is een dag waarop families, vrienden en buren samenkomen om te bewegen en te genieten van elkaars gezelschap. Dit bevordert sociale cohesie en verbinding.

Zelfvertrouwen en Zelfbeeld
Kinderen die regelmatig bewegen, ontwikkelen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Ze ontdekken hun eigen capaciteiten en leren omgaan met uitdagingen, wat essentiële vaardigheden zijn voor het leven.

Levenslange Gewoonten
Als we kinderen leren om op jonge leeftijd actief te zijn, creëren we de basis voor levenslange gezonde gewoonten. Ze zullen eerder geneigd zijn om een actieve levensstijl te behouden naarmate ze ouder worden.